Går av som leder for Yaras ammoniakk-virksomhet

Magnus Krogh Ankarstrand får i stedet rollen som nestleder for forretningsutvikling.
BYTTER YARA-STILLING: Magnus Krogh Ankarstrand har vært leder for Yara Clean Ammonia siden 2021. | Foto: Carina Johansen / NTB
BYTTER YARA-STILLING: Magnus Krogh Ankarstrand har vært leder for Yara Clean Ammonia siden 2021. | Foto: Carina Johansen / NTB

I en melding fra Yara kommer det frem at Ankarstrand slutter som leder for Yara Clean Ammonia, men at han blir værende i jobben til erstatteren er på plass. Nå får han tittelen EVP Corporate Development. 

Prosessen med å finne Ankerstrands etterfølger har startet, skriver Yara i meldingen. Han har hatt jobben siden oppstarten 2021.

I juni bekreftet Yara muligheten for et mulig minoritetssalg av Yara Clean Ammonia, men det blir utsatt ett til to år da prosjektporteføljen er mer attraktiv enn nåværende verdsettelse.

– Det er en enormt spennende mulighet. Yara har vært i ammoniakk i over hundre år, men inntil nå har vi solgt den på grunn av nitrogenet. Nå begynner vi å selge den på grunn av hydrogenet også. Det gir et vell av nye muligheter, sa Ankarstrand til E24 da enheten ble etablert for to år siden.

Yaras ammoniakk brukes hovedsakelig til kunstgjødsel i landbruket, men selskapet vil også utvikle porteføljen innen skipsfart, energi og andre sektorer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også