Slutter som administrerende direktør i Norwegian Crystals

Gøran Bye skal i stedet lede solinitiativene til Fortescue Future Industries.
SLUTTER: Gøran Bye går av som administrerende direktør for Norwegian Crystals. | Foto: Norwegian Crystals
SLUTTER: Gøran Bye går av som administrerende direktør for Norwegian Crystals. | Foto: Norwegian Crystals

Bye forlater dog ikke Norwegian Crystals fullstendig. Han blir værende i selskapet som styreleder.

Rollen i Fortescue Future Industries (FFI) er rettet mot forretnings- og industriutvikling. 

– Fortescue er et av verdens største gruveselskaper som skal gjøre seg uavhengig av fossil energi og jobber mot nullutslipp av CO2 innen 2030. FFI utvikler grønne energi- og teknologiløsninger for å dekarbonisere Fortescues metallutvinning og andre globale sektorer som er vanskelige å dekarbonisere, sier Bye til EnergiWatch om sin nye arbeidsgiver.

I Norge er FFI trolig mest kjent for arbeidet på hydrogenområdet. Tidligere i år inngikk FFI en avtale med Statkraft om kraftleveranse til en ny fabrikk i Bremanger

I Hemnes kommune i Nordland ble en annen satsing derimot satt på vent da kommunen trakk tilbake et vedtak om ekspropriasjon.

Bye begynner i sin nye jobb i august. Ny leder i Norwegian Crystals blir nåværende nestleder Blake Barthelmess.

Ambassade: «Alternativet til å satse er å legge ned»

EnergiWatch har tidligere skrevet om Norwegian Crystals, som sammen med selskapet Norsun ble nevnt av den norske ambassaden i Italia som to aktører med behov for statsstøtte for å kunne ta del i italienske Enels solsatsing både i Europa og USA. 

Selskapene leverer halvledermateriale, som er en gruppe strømledende stoffer, til solindustrien. 

«Begge de norske selskapene ønsker å satse stort ved å øke sin produksjonskapasitet betydelig. De er de siste som har klart å holde oppe en viss produksjon utenfor Kina, og befinner seg nå i en situasjon hvor det kan virke som at alternativet til å satse er å legge ned», stod det i notatet som EnergiWatch omtalte i mai.

Ser mot utvidet tiltakspakke

Gøran Bye sa nylig til EnergiWatch at de nå setter sin lit til regjeringens utvidede tiltakspakke, kalt Grønt industriløft, som også skal inkludere solindustrien. Han har også sagt at neste runde med kapitalinnhenting vil skje etter sommeren. 

Dette arbeidet blir dermed ledet av en annen person. Bye understreker at sjefsbyttet er en villet handling fra hans side.

– Jeg tror det er smart at neste fase for Norwegian Crystals blir ledet av en annen. Jeg vil uansett være involvert i min rolle som styreleder, sier Bye.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også