Astrid Bergmål tar over som statssekretær i OED etter Amund Vik

Går fra Justis- og beredskapsdepartementet til Olje- og energidepartementet.
NY STATSSEKRETÆR: Astrid Bergmål er ny statssekretær i olje- og energidepartementet. | Foto: Rune Kongsro, Justis- og beredskapsdepartementet
NY STATSSEKRETÆR: Astrid Bergmål er ny statssekretær i olje- og energidepartementet. | Foto: Rune Kongsro, Justis- og beredskapsdepartementet

Astrid Bergmål er utnevnt som ny statssekretær i olje- og energidepartementet. Hun kommer fra Justis- og beredskapsdepartementet hvor hun har vært statssekretær siden 14. oktober 2021.

Fra 2018 til hun ble utnevnt til statssekretær, ledet hun Virke Reiseliv. Før det var hun politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Tilbake i 2011 til 2012 var hun politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

Bergmål er utdannet jurist, med spesialisering i europarett og menneskerettigheter.

Hun tar over etter Amund Vik som fratrådte etter ca. to år som statssekretær i Olje- og energidepartementet. Bergmål tiltrådte i dag, tirsdag, fra klokken 12:00.

Samtidig utnevnes Andreas Bjelland Eriksen som statssekretær i 50 prosent stilling for statsråd Terje Aasland i Olje- og energidepartementet og i 50 prosent stilling som statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre. Denne utnevningen skjer med virkning fra 1. juli.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også