Ingrid Myrtveit går fra Statnett til NVE for å bli seksjonssjef for nettkonsesjoner

– Dette er en spennende rolle der jeg får muligheten til å jobbe midt i brytningen mellom flere ønsker og hensyn, sier Myrtveit.
VIKTIG JOBB: Ingrid Myrtveit trer inn i jobben som seksjonsleder for nettkonsesjoner i NVE. | Foto: Privat
VIKTIG JOBB: Ingrid Myrtveit trer inn i jobben som seksjonsleder for nettkonsesjoner i NVE. | Foto: Privat

Ingrid Myrtveit blir NVEs nye seksjonssjef for nettkonsesjoner fra 1.september. Stillingen har blitt ledig ettersom Lisa Vedeld Hammer slutter etter 15 år i NVE, og skal begynne i ny stilling i Statkraft 1. juli.

Vi er veldig glade for at Ingrid har takket ja til å starte hos oss. Fra sin jobb i Statnett har hun allerede god innsikt i mye av arbeidet som venter henne, sier Inga Nordberg, direktør i energi- og konsesjonsavdelingen, i en epost til EnergiWatch.

Myrtveit kommer fra stillingen som avdelingsleder areal og miljø i Statnett, hvor hun har jobbet i snart 11 år. Hun har tidligere jobbet fem år som seniorrådgiver i det som den gang het Klima- og forurensingdirektoratet. 

– Gjennom mine år i Statnett har jeg fått god innsikt i både tekniske, økonomiske og miljømessige aspekter ved nettutbygging. Jeg har med interesse også fulgt med i utviklingen innen samfunnets forståelse og aksept for nettiltak. Erfaringen jeg har fått gjennom å være tiltakshaver og kjenne på trykket med å få søknadene behandlet i tide, men også med riktig kvalitet, tenker jeg er nyttige å ha med seg inn i den nye jobben., sier Myrtveit til EnergiWatch på epost.

Strømnettet er kritisk infrastruktur, og raskere nettutbygging har vært et tema i mediene den siste tiden. NVE har fått marsjordre fra regjeringen om å halvere konsesjonstiden, og kutte ned på den notoriske «nettkøen».

I mars skrev EnergiWatch om de 98 prosjektene i nettkø uten saksbehandler hos NVE. De hadde 100 prosjekter i kø ved inngangen av 2022 og køen har holdt seg jevn, til tross for at de behandlet rekordmange 232 nettkonsesjoner i løpet av fjoråret. 

Nå har regjeringen gitt beskjed til nettselskapene om at de må bygge ut nett raskere og være mer frempå med utbyggingen, noe som vil gi enda mer nettkonsesjonsaker for NVE i årene som kommer. 

– Dette er en spennende rolle der jeg får muligheten til å jobbe midt i brytningen mellom flere ønsker og hensyn. Tillatelser til nettutbygging skal sørge for at det grønne skiftet foregår på en samfunnsmessig akseptabel måte, samtidig som det kreves tempo og endring i arbeidsmåter. Det blir både givende og interessant å bidra inn i dette arbeidet, sier Myrtveit.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også