Atle Knudsen blir med i Morrow Batteries som nytt styremedlem

– Fortsatt støtte fra Å Energi og våre andre langsiktige eiere og samarbeidspartnere muliggjør videre vekst og utvikling av selskapet, sier styreleder Liv Monica Stubholt i Morrow Batteries.
DELER AMBISJON: Konserndirektør for ny energi i Å Energi går inn i styret til Morrow Batteries. | Foto: Morrow Batteries
DELER AMBISJON: Konserndirektør for ny energi i Å Energi går inn i styret til Morrow Batteries. | Foto: Morrow Batteries

Atle Knudsen fra Morrow-aksjonæren Å Energi blir med i Morrow Batteries som et nytt styremedlem.

– Jeg har sterk tro på Morrow Batteries som en av de ledende, nye og innovative industriprosjektene i vår region. Vi har tillit til at forskningsbasert innsats for å utvikle en unik batteriteknologi, som er mindre avhengig av nikkel og kobolt, vil sikre Morrows suksess i utviklingen av fremtidens batterier. Jeg gleder meg til å bli med i selskapet som styremedlem og bidra til å fremskynde energiomstillingen, sier Atle Knudsen i en pressemelding

Knudsen innehar stillingen som konserndirektør for ny energi i Å Energi, den største aksjonæren i Morrow Batteries med 34 prosent av aksjene. Fra før er han styreleder for Å Energi Invest og Entelios Nordic.

Han har fulgt utviklingen til Morrow Batteries siden Å Energi var med på å grunnlegge selskapet i 2020. Knudsen sier han er imponert over hvordan selskapet har utviklet seg, fra tidlig konseptualisering til hvordan Morrow nå bygger en industriell virksomhet i stor skala.

– Å Energi er et offentlig eid selskap som er dypt forankret i regionen. Det er derfor svært viktig for oss å bidra til å utvikle bedrifter og skape attraktive arbeidsplasser langs «Batterikysten». Vi deler Morrows ambisjon om å bygge industrier og selskaper som tiltrekker seg interesse og talenter både utenfor Agder og utenfor Norge. Vi er derfor spesielt imponert over at Morrow allerede har tiltrukket seg over 130 batterispesialister fra 25 land - og det tallet øker, sier han.

Nylig måtte Morrow Batteries låne over en halv milliard kroner fra sine største aksjonærer. Å Energi, Maj Invest, Siemens Financial Services og ABB sagt ja til å gå inn med 567 millioner kroner i et konvertibelt lån, skriver Fædrelandsvennen.

Batteriprodusenten bygger den første kommersielle battericellefabrikken i Norge, og den første fabrikken er planlagt å stå klar i løpet av første kvartal neste år.

– Vi er glade for å ønske Atle Knudsen velkommen til Morrow-styret. Fortsatt støtte fra Å Energi og våre andre langsiktige eiere og samarbeidspartnere muliggjør videre vekst og utvikling av selskapet, sier styreleder Liv Monica Stubholt i Morrow Batteries.

Etter dette utnevnelsen består Morrow-styret av Liv Monica Bargem Stubholt (styreleder), Tor Øystein Repstad, Anders Lægreid, Pedro Valle e Azevedo, Franziska Beata Bossart Bright, samt Atle Knudsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også