Equinors nye kommunikasjonssjef for fornybar: – Det blir en tøff konkurranse om prosjektene i Norge

Tidligere statssekretær Tony Tiller blir ny kommunikasjonssjef for fornybar i Norge hos Equinor. 
«TREFFE PLANKEN»: Tony Tiller sier det er viktig at Equinor kommuniserer godt med lokalsamfunn. | Foto: Privat foto
«TREFFE PLANKEN»: Tony Tiller sier det er viktig at Equinor kommuniserer godt med lokalsamfunn. | Foto: Privat foto

Han har vært statssekretær for Høyre i Olje- og energidepartementet for daværende Olje- og energiminister Tina Bru, før han for et år siden kom tilbake til sin tidligere arbeidsgiver Equinor. 

Nå har han rykket frem i rekkene og får ansvaret for kommunikasjonen for Equinors fornybarvirksomhet i Norge, som er en del av selskapets nye fornybardivisjon.

– Det er veldig spennende at Norge er definert som et eget satsningsområde innen fornybarvirksomhet i Equinor. Det sender et viktig signal om at Norge er viktig for selskapets fornybarstrategi, sier Tony Tiller, kommunikasjonsleder for fornybar til EnergiWatch.

Fornybar i Equinor er en global industrisatsning og selskapet har virksomhet i Nord Amerika, Europa og Asia. 

– Vi på kommunikasjon skal bidra til at vi når det som er forretningens mål og har fokus på å opprettholde og utvikle posisjonen på flytende havvind, sier Tiller.

Siden Tiller kom tilbake til Equinor, har han jobbet med forretningsutvikling innen havvind.

– Nå har jeg fått en ny jobb og vi jobber hardt for å utvide vår fornybarsatsning, samtidig som vi skal være konkurransedyktige. Vi erkjenner at det blir en tøff konkurranse om prosjektene i Norge, at det er andre store internasjonale som melder seg på. Vi ønsker den konkurransen velkommen og tror det er bra for utviklingen av en havvindindustri i Norge.

Nå er han med på å legge grunnlaget for søknaden Equinor skal levere for havvind på Utsira Nord. 

– Når jeg ser alt det arbeidet som vi legger ned for å kunne levere best mulig søknad er dette en utrolig god læring. Det å utvikle og modne et havvindprosjekt er komplekst og krever mye, sier Tiller. 

Her trekker han frem viktigheten av godt samspill med lokalsamfunn og lokal industri.

– Det vi jobber med er mer enn vindturbiner og industri. Et slikt besøk er en viktig påminnelse på hvordan det vi gjør påvirker små lokalsamfunn. Det er viktig at Equinor «treffer planken» når vi skal samarbeide med lokalsamfunn.

Han sier at Equinor nå jobber veldig grundig med å forberede søknader til Sørlige Nordsjø 2 og Utsira Nord og at samspillet med lokalsamfunnene er høyt prioritert. 

– Det er viktig at vi lytter til innspillene lokalsamfunnene har, for å være sikre på at vi vil komme med gode søknader, som kommer lokalsamfunn og det større Norge til gode. Det er en del av industriutviklingen og det er fint å kunne spille en rolle oppe i det, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter