Går fra Equinor til konsernsjef i Ren Røros

– Jeg er skrudd sammen slik at jeg liker utfordringer, det trigger meg å ta fatt på oppgaver som krever litt ekstra, sier Holm.
Kristian Holm er ansatt som konsernsjef i Ren Røros. | Foto: Ren Røros
Kristian Holm er ansatt som konsernsjef i Ren Røros. | Foto: Ren Røros

Kristian Holm er ansatt som konsernsjef i Ren Røros.

Holm har arbeidet med fornybar energi i 20 år og kommer fra jobben som teknisk direktør for fornybare løsninger i Equinor. Han vil være på plass i Ren Røros senest første juni. 

– Det gir sommerfugler i magen. Equinor er en kjempefin arbeidsplass som evner veldig mye, og jeg går jo over til en mye mindre arbeidsplass, men med mye større ansvar. Det er spennende og motiverer! sier Holm til EnergiWatch.

Tidligere har han vært viseadministrerende direktør innen fornybar energi i Kongsberg Digital, med fokus på digitalisering av fornybarvirksomheten. Han har også jobbet for selskaper som ScanWind og GE og har hatt flere stillinger innen turbindesign, produksjon, drift og vedlikehold.

Holm bor i Trondheim, men har sterke bånd til Røros og fjellregionen. Han har også fritidsbolig i området.

– Det er et helt unikt sted med kombinasjonen verdensarv, kunst og kultur, flere høyteknologiske bedrifter og urbefolkning, sier Holm.

– Det finnes mye metaller i området som trenges for det grønne skiftet. Det kan bli spennende å se om det kan dras nytte av på noen måte, fortsetter Holm.

Gleder seg til nye oppgaver

– Jeg er skrudd sammen slik at jeg liker utfordringer, det trigger meg å ta fatt på oppgaver som krever litt ekstra, sier Holm.

Selv om han har lang erfaring innen fornybar sier han at han ser frem til å drive med nye ting og nye oppgaver, som installasjon, fibernett, robotisering og automatisering. 

– Jeg gleder meg aller mest til å bli kjent med Ren Røros og de som jobber der. I første omgang er det viktig å bli kjent med ansatte for å forstå fullt ut hva slags selskap Ren Røros er, både forretningsmodell og kultur, forteller Holm.

Konsernet Ren Røros består av selskapene: Ren Røros as (morselskap), Røros E-verk Nett as, Ren Røros Strøm as, Ren Røros El-service as, Ren Røros Digital as og Ren Røros Intelligent Automation as.

Skal finne balansen

Holm har forstått at styrets signal er at det skal legges mer vekt på den opprinnelige kjernevirksomheten. Han mener det passer godt med hans erfaring i fornybar energi.

Det er en stund til han begynner i jobben, så han har ikke 100-dagers planen helt på plass ennå.

– Det viktigste i starten blir å finne lønnsomhet i alle delene av konsernet, og å trygge arbeidsplassene, fastslår Holm.

Den største utfordringen for Ren Røros de neste årene sier han blir å møte behovet for grønn omstilling og økt energiforbruk.

– For å lykkes med å levere grønn omstilling til regionen må vi ha et solid økonomisk fundament og engasjerte og kompetente ansatte, det må være fundamentet, fortsetter Holm.

Hva ville du gjort for å få slutt på energikrisen hvis du var olje- og energiminister?

– Egentlig gjør olje- og energiministeren mye riktig. Men vi går inn i en periode hvor det er stort behov for økte investeringer i vind, vann, sol og så videre. Skattendringene skaper et usikkerhetsmoment som gjør det mer risikofylt å investere i store prosjekter. Det burde bli lagt til rette for å være trygt å investere i kraft og nett, sier Holm.

– Jeg vil selvfølgelig se på alle muligheter for oss innen utbygging av vannkraft, vindkraft og sol. Vi må velge de prosjektene som er lønnsomme, og som samtidig ikke kommer i konflikt med grunnleggende verdier og interesser for reindrift og verneinteresser. Å finne den balansen er jeg overbevist om at vi skal få til. Jeg tror vi samlet kan behandle slike saker med klokskap, forteller Holm.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også