Oppsving i antall stillinger i energibransjen

Equinor og offshore på topp ti-listen over jobbsøk, viser Finn.nos nye oversikt.
OPPSVING: Energibransjen er populær på jobbmarkedet, ifølge Finn.nos nyeste oversikt. Illustrasjonsfoto. | Foto: Equinor.
OPPSVING: Energibransjen er populær på jobbmarkedet, ifølge Finn.nos nyeste oversikt. Illustrasjonsfoto. | Foto: Equinor.

Ifølge tall fra Finns jobbmarked-oversikt fra tredje kvartal er det en sterk oppgang for stillinger for olje- og gassbransjen, med 30 prosent flere stillinger enn samme periode i fjor.

Kategorien «Kraft og energi» har også en sterk oppgang på hele 47 prosent flere stillinger enn samme periode i fjor.

«Her ser vi klart effekten av at høye energipriser og god lønnsomhet i sektoren driver opp etterspørselen etter arbeidskraft», heter det i en pressemelding.

Derimot havner ingen av energibransjene på topp fem, som toppes av helse og omsorg, og butikk og varehandel.

Annerledes er det på søkeordslisten. Her har «offshore» og «jurist» byttet plass på topp ti-listen, der førstnevnte nå troner aller øverst. Equinor er eneste selskapsnavn som er representert på topplisten i tredje kvartal, på en sjetteplass. I samme periode i fjor var NAV eneste arbeidsgiver på samme liste.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter