Equinor og Wintershall Dea fikk CO2-lagringslisenser i Danmark

Inngår i ulike partnerskap for lagring på land.
Equinor interesse for dansk CO2-lagring har foreløpig gitt uttelling. Her er direktør Irene Rummelhoff fra en tidligere anledning. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Equinor interesse for dansk CO2-lagring har foreløpig gitt uttelling. Her er direktør Irene Rummelhoff fra en tidligere anledning. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Som EnergiWatch omtalte i forrige uke, ventet Equinor på en avgjørelse om tildeling av lisenser til å utforske CO2-lagring på dansk landjord.

Avgjørelsen kom torsdag. Sammen med partnere Ørsted og Nordsøfonden har de nå blitt lisenshavere for prosjektet CO2 Storage Kalundborg. Dette er et reservoar cirka 1400 meter under bakken, med en mulig kapasitet til å lagre opptil 12 millioner tonn CO2 per år, opplyser selskapet.

– Vi tror virkelig på CO2-lagring i Danmark, hvor det både er politisk støtte og en interessant geologi. Mange land har snakket om å lagre CO2 i årevis, men de danske politikerne har satt handling bak ordene, sa Equinor-direktør Irene Rummelhoff før resultatet var kjent.

Kunngjøringen kom samme dag som Equinor fikk to CO2-lagringslisenser på norsk sokkel

Også Wintershall Dea har fått grønt lys av danske myndigheter torsdag. De skal utforske prosjektet Greenstore, sammen med Ineos. og nevnte Nordsøfonden.

Begge partnerskap venter en første injeksjon innen slutten av tiåret, hvis alle tillatelser blir innvilget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også