24. juni legger NVE frem hvilke kraftprosjekter i Finnmark som går videre

26 prosjekter blir nå vurdert og prioritert av NVE, før de blir sendt ut på høring til høsten.
NVE vurderer or prioriterer hvilke av de 26 innmeldte vindkraftprosjektene i Finnmark som går videre, og som så skal sendes på høring til høsten. | Foto: Linda Sandvik
NVE vurderer or prioriterer hvilke av de 26 innmeldte vindkraftprosjektene i Finnmark som går videre, og som så skal sendes på høring til høsten. | Foto: Linda Sandvik

NVE opplyser i en pressemelding at det er innmeldt 26 vindkraftprosjekter i Finnmark, og at de nå jobber med å prioritere de for å avgjøre hvilke som skal sendes ut på høring til høsten.

– Målet er å redusere belastningen og gjøre prosessen mer effektiv for alle involverte parter, skriver NVE.

Mandag 24. juni klokken 10:00 skal NVE presentere en liste med oversikt over hvilke prosjekter som blir prioritert, og som dermed sendes ut på høring.

Samme dag arrangerer de et åpent digitalt informasjonsmøte klokken 11:00. Der vil de gi en overordnet presentasjon av hvordan de har jobbet for å prioritere, men de vil ikke gå inn på enkeltprosjekter i det møtet.

Kraft- og industriløftet for Finnmark ble presentert av regjeringen i august 2023, som en del av planene for å dekke opp for strømforbruket på Melkøya når det elektrifiseres. NVE fikk i oppdrag å prioritere konsesjonsbehandlingen av innmeldte kraftprosjekter, og har lagt opp til en felles behandling av alle prosjektene.

De 26 aktuelle prosjektene har alle formelt sendt melding til NVE innen 22. april i år. Ettersom det ikke er kapasitet i nettet til alle sammen, må NVE gjøre en prioritering som nå blir lagt frem den 24. juni.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også