Zephyr fikk et årsresultat før og etter skatt på 85,5 millioner kroner

Hadde driftsinntekter på 15,8 millioner, men finansinntekter på 126,2 millioner kroner etter salg av utviklede vindkraftprosjekter.
Zephyr-sjef Olav Rommetveit er godt fornøyd med resultatet for 2023 selv om tallene er lavere enn for 2022. | Foto: Zephyr
Zephyr-sjef Olav Rommetveit er godt fornøyd med resultatet for 2023 selv om tallene er lavere enn for 2022. | Foto: Zephyr

Vindkraftutviklingsselskapet Zephyr, som eies av Vardar Boreas og Østfold Energi Vindkraft med hver sin halvpart, leverte et resultat før og etter skatt på 85,5 millioner kroner. Det kommer frem av årsregnskapet som er levert til Brønnøysundsregisteret.

Det er en nedgang fra 124,6 millioner i 2022, og det er på tross av et driftsresultat på 35,5 millioner kroner i minus. Selskapets driftsinntekter endte på 15,8 millioner kroner, ned fra 21,4 millioner året før.

– Det har vært et bra år for selskapet, vi er i en god posisjon nå. Vi har oppstart på mange ulike prosjekter i Norge, Sverige og på Island, sier administrerende direktør Olav Rommetveit til Europower.

Selskaper tjener sine penger på å utvikle vindparker, for så å selge seg ned.

Det resulterte i ”annen finansinntekt” på 126,2 millioner kroner i 2023, noe som er omtrent åtte ganger så mye som driftsinntektene.

Selskapet har nå et akkumulert fremførbart underskudd på 113,9 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også