Energeia Seval Skog søker om solkraftverk på Gjøvik

Selskapet, som eies av Energeia og Eidsiva, vil bygge Norges første store agrvoltaiske solkraftverk. Investeringsbehovet er anslått til rundt 300 millioner.
SENDER KONSESJONSØKNAD TIL NVE: Viktor E. Jakobsen er administrerende direktør i Energeia. | Foto: Geelmuyden Kiese
SENDER KONSESJONSØKNAD TIL NVE: Viktor E. Jakobsen er administrerende direktør i Energeia. | Foto: Geelmuyden Kiese

– Vi har søkt om konsesjon for å få bygge et agrivoltaisk solkraftverk på 46 MW DC med integrert batterianlegg. Kraftverket vil årlig produsere 53,5 GWh med fornybar og delvis regulerbar kraft, sier Viktor E. Jakobsen i en pressemelding.

Han er administrerende direktør i Energeia, som utvikler og driver solkraftanlegg i Norge og Nederland. Energi- og telekomkonsernet Edsiva er største eier med 17,2 prosent av aksjene i Energeia.

Selskapet Energeia Seval Skog er eid av Energeia og Eidsiva, og står bak konsesjonssøknaden til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å bygge Norges første store agrvoltaiske solkraftverk, Seval Skog, på Vardalsåsen i Gjøvik kommune.

Et agrivoltaisk solkraftanlegg innebærer at arealet dyrkes opp og kan nyttes til jordbruksformål i samdrift med kraftproduksjon. Det planlagte anlegget vi ha bevegelige solcellepaneler. Investeringsbehovet for solkraftverk, batterianlegg og nettilknytning er anslått til omtrent 300 millioner kroner.

Planområdet for solkraftverket er på 723 dekar. Området som skal nydyrkes er på 913 dekar. Området er i dag produktiv skog og eiendommen er regulert til landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrifts (LNFR) formål og forvaltes som en skogeiendom.

Energeia driver fem solkraftanlegg i Europa. Eidsiva Energi er eid av Innlandet fylkeskommune og 28 kommuner på Østlandet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også