NVE gir konsesjon til Green Mountain, men varsler samtidig overtredelsesgebyr

Startet utbyggingen av transformatorstasjon før tillatelsen var på plass.
OVERTREDELSESGEBYR: Green Mountain begynte arbeidet med å bygge transformatorstasjon før konsesjonen var gitt. | Foto: Anders Lie Brenna
OVERTREDELSESGEBYR: Green Mountain begynte arbeidet med å bygge transformatorstasjon før konsesjonen var gitt. | Foto: Anders Lie Brenna

NVE opplyser i en pressemelding at de har gitt Green Mountain Innlandet konsesjon til å bygge og drive Heggvin transformatorstasjon. Samtidig varsler NVE at de vil vurdere å gi overtredelsesgebyr for ulovlig bygging fordi de satte i gang før tillatelsen ble gitt.

– Det er alvorlig å begynne å bygge et elektrisk anlegg uten å ha tillatelse, det er brudd på energiloven, sier Anne Johanne Kråkenes, seksjonssjef i NVE.

Green Mountain har begynt å bygge transformatorfundamenter, kontrollbygg og mastestativer. NVE mener det ikke kvalifiseres som midlertidige komponenter, selv om Green Mountain sier at anleggene kan rives og arealene tilbakeføres.

Nå har Green Mountain frist til 13. mars med å komme med innspill før NVE bestemmer seg for om det blir ilagt overtredelsesgebyr eller ikke.

Som en del av konsesjonen får Green Mountain bygge transformatorstasjonen og det elektriske anlegget inne i datasenteret. Samtidig får nettselskapet Elvia konsesjon til å bygge 300 meter lange jordkabler fra Vang transformatorstasjon til Heggvin.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også