Ørsted-sjefen ser fortsatt lederposisjon til tross for redusert vekstplan

Det danske energiselskapet er ikke bekymret for markedslederskapet etter det store milliardtapet i 2023.
Mads Nipper er Ørsteds administrerende direktør. | Foto: Ørsted
Mads Nipper er Ørsteds administrerende direktør. | Foto: Ørsted

Håpet er fortsatt sterkt hos Ørsted, til tross for at selskapet opplevde et betydelig milliardtap i 2023 på 20,5 milliarder danske kroner (31 norske). De alvorlige problemene i USA er ikke nok til å få toppsjef Mads Nipper til å se mørkere på fremtiden.

Dette skriver Børsen.

– Selv om vi har justert ned planene våre, er vi fortsatt en av de største investorene innen fornybar energi, spesielt innen havvind. Derfor er jeg ikke bekymret for markedsledelsen vår, sier Nipper til Børsen.

Dette til tross for at Ørsted onsdag kunngjorde at de måtte kutte en betydelig del av investeringsbudsjettet og senke vekstambisjonene fra 30 til 20-22 GW havvind innen 2030.

I tillegg har energiselskapet besluttet å droppe utbyttet frem til og med 2025, fremskynde salgsprogrammet, kutte 600 til 800 stillinger, i tillegg til andre tiltak.

De reduserte planene kommer etter et tøft 2023 for Ørsted. Toppsjefen har også uttalt til Financial Times at det har vært noen tøffe omstendigheter, hvor selskapet under hans ledelse har tatt «noen beslutninger som på det tidspunkt virket riktige for å fortsette utviklingen, men som med den kunnskapen vi har nå, var feilaktige.»

Han tar samtidig fullt ansvar for at Ørsted har havnet i den vanskelige situasjonen og understreker at han vil «kjempe med alt han har.»

Artikkelen ble først publisert i den danske utgaven av EnergiWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også