NTE har produsert sin første hydrogengass på Kråkøya

Det bygges en hydrogenfabrikk til 300 millioner kroner i Trøndelag. Fabrikken kan stå ferdig neste år, og målet er å produsere åtte tonn hydrogen daglig.
Inge Forseth har vært konserndirektør energi i NTE siden august 2021. | Foto: NTE
Inge Forseth har vært konserndirektør energi i NTE siden august 2021. | Foto: NTE

– Det er en glede å kunne dele nyheten om at NTE’s produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Kråkøya i Nærøysund kommune har produsert sin første hydrogengass med suksess forrige uke! skriver energiselskapet på LinkedIn.

I Trøndelag bygges det et en fabrikk som skal bli et nasjonalt hydrogenknutepunkt for maritim transport på Kråkøya. Prislappen er på 300 millioner kroner, og målet er å daglig produsere åtte tonn hydrogen, som drivstoff til båter i Nærøysundet, hvor det årlig passerer 35.000 skip.

– Som den første hydrogenproduksjons-, lagrings- og bunkringsfasiliteten for skip i Norge, representerer dette et betydelig fremskritt for nullutslipp i maritim sektor, skriver Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE).

Anlegget er det første i NTEs planer om et større nettverk av hydrogenanlegg i Norge. 

I fjor sommer ble det kjent at hydrogenprosjektet på Kråkøya har fått 125,7 millioner kroner i støtte fra Enova. Hydrogenfabrikken kan stå ferdig i 2025 og bygges av NTE Energi og H2 Marine på sørenden av Kråkøya kysthavn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også