Å Energi og Corio Generation støtter Nasjonalt kompetansesenter for havvind med fem millioner

Målet er å utvikle kompetanse som gjør det mulig for Norge å gjennomføre prosjekter og utnytte mulighetene innen havvind.
Atle Knudsen er konserndirektør for ny Industri i Å Energi. | Foto: Å Energi
Atle Knudsen er konserndirektør for ny Industri i Å Energi. | Foto: Å Energi

Avtalen mellom Å Energi, Corio Generation og Nasjonalt kompetansesenter for havvind har en varighet på inntil fem år og innebærer at selskapene gir fem millioner kroner i støtte.

– Vi er svært glade for at vi nå innleder et langsiktig samarbeid mellom Å Energi og Nasjonalt Kompetansesenter for Havvind. På den måten kan vi bidra til å møte behovet for kompetanse i havvindnæringen. Det er viktig for en hel havvindnæring, og for Å Energi når vi blant annet utvikler Nordvegen Vind på Utsira Nord videre, sier konserndirektør for ny Industri i Å Energi Atle Knudsen i en pressemelding.

Havvind er pekt på som en del av overgangen bort fra fossil energi. Landene rundt nordsjøbassenget har satt som mål å utvikle en produksjonskapasitet fra havvind innen 2050, som tilsvarer 7,5 ganger dagens produksjonskapasitet i det norske kraftsystemet. Mye av dette vil være flytende. 

– Vi ser frem til å samarbeide med Å Energi og Corio Generation om å utvikle kompetansesenteret videre, og er svært takknemlige for bidraget til etableringen av senteret. Havvind vil være en viktig del av det grønne skiftet i Norge, og Nasjonalt kompetansesenter for havvind vil ha en viktig funksjon for vekst og utvikling av havvindindustrien, sier fungerende daglig leder ved Nasjonalt Kompetansesenter for Havvind, Rune Klausen.

Corio Generation og Å Energi er partnere i Nordvegen Vind konsortiet som utvikler konsept for flytende havvind og søknad for tildeling av areal på Utsira Nord.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også