Omsetningsvekst for Scatec

Salg av solpark og oppstart av storsatsing bidrar til å trekke inntjeningen opp i fjerde kvartal.
NYE TALL: Fra Scatec og toppsjef Terje Pilksog (t.v). Her i samtale med statsminister Jonas Gahr Støre under klimatoppmøtet i Egypt i 2022. | Foto: Javad Parsa/NTB
NYE TALL: Fra Scatec og toppsjef Terje Pilksog (t.v). Her i samtale med statsminister Jonas Gahr Støre under klimatoppmøtet i Egypt i 2022. | Foto: Javad Parsa/NTB

Solkraftselskapet rapporterte et resultat før skatt på 471 millioner kroner, opp fra 359 millioner på minussiden i tilsvarende kvartal i fjor.

Omsetningen endte på 906 millioner, en økning fra 773 millioner i fjerde kvartal i 2022. Selskapet skriver at en salgsinntekter på 532 millioner, blant annet av en solpark i Mosambik og aksjer i plattformen Release, bidro til inntjeningen i kvartalet som gikk.

Toppsjef Terje Pilskog er godt fornøyd med året selskapet har lagt bak seg.

– Vi har sluttført det største byggeprosjektet i Scatecs historie ved å trekke Kenhardt i Sør-Afrika over målstreken. Dette er en av verdens største sol- og batterihybridprosjekt, og vi er også nære med å fullføre prosjekter i Brasil og Pakistan, sier Pilskog i en børsmelding. 

Kenhardt ga inntekter på 33 millioner foreågående kvartal. I rapporten nevner de for øvrig at de har tjent 75 millioner i en forsikringssak i Ukraina, samt at de har hatt valutagevinster. 

Scatec rapporter også såkalte proporsjonale inntekter, som blant annet inkluderer inntekter fra datterselskaper. Dette ligger på 1,67 milliarder kroner - noe ned fra 1,75 milliarder i samme periode i fjor.

Årsproduksjonen for 2023 var på 3,6 TWh. Forventet årsproduksjon i år 2024 er mellom 4,2-4,6 TWh. 

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også