Frode Alfheim: – Statkrafts planer står i grell kontrast til andre offentlig eide kraftselskaper

Lederen for det nyfusjonerte forbundet IE&FLT mener resten av kraftbransjen også må følge opp med store reinvesteringer i vannkraft.
MER OPPGRADERING: Frode Alfheim vil ha flere kraftkonsern på banen med ambisiøse oppgraderingsprosjekter for vannkraften. | Foto: Anders Lie Brenna
MER OPPGRADERING: Frode Alfheim vil ha flere kraftkonsern på banen med ambisiøse oppgraderingsprosjekter for vannkraften. | Foto: Anders Lie Brenna

Statkraft la frem store investeringsplaner for årene fremover. Totalt skal de investere et sted mellom 44 og 67 milliarder i vannkraft og vindkraft på norsk jord. Av det skal mellom 20 og 35 milliarder brukes på oppgradering av vannkraftverk, og et sted mellom 14 og 20 milliarder skal gå til rehabilitering av dammer.

Det begeistrer forbundsleder Frode Alfheim i det nyfusjonerte IE&FLT.

– Det er svært gode nyheter at Statkraft skal investere historisk mye penger i ny kraftproduksjon i Norge, det aller meste i vannkraft, sier Alfheim i en pressemelding.

Han benytter samtidig anledningen til å gi klar beskjed om at også resten av kraftkonsernene i Norge må gjennomføre tilsvarende ambisiøse planer innen vannkraft.

– Statkrafts planer står i grell kontrast til andre offentlig eide kraftselskaper som tross rekordinntekter ikke har planer om ny produksjon. De ekstreme kraftinntektene må reinvesteres i vedlikehold, oppgradering og ny vannkraft. Med 90 prosent offentlig eid kraftproduksjon er det kraftselskapenes ansvar å investere for framtida, sier Alfheim.

IE&FLT er det midlertidige navnet på det som tidligere het Industri Energi og FLT. De skal vedta nytt navn innen sommeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også