Å Energi ruster opp bemanningen på grunn av snøværet

– Strøm og varme er kritisk infrastruktur som er spesielt utsatt i et slikt vær som vi nå opplever, sier kommunikasjonssjef Jon Anders Skau.
RYDDER: Store snømengder skaper fortsatt utfordringer flere steder. Her ryddes området rundt Hunsfoss Øst kraftverk for snø. | Foto: Å Energi
RYDDER: Store snømengder skaper fortsatt utfordringer flere steder. Her ryddes området rundt Hunsfoss Øst kraftverk for snø. | Foto: Å Energi

Å Energi Vannkraft har ansvar for kraftproduksjonen i 60 av selskapets 73 hel- og deleide kraftverk. I en pressemelding onsdag kveld skriver selskapet at kraftproduksjonen går som normalt, men at det er satt inn økt beredskap for kraftverkene i områdene som er rammet av snøværet som har rammet store deler av Sør- og Østlandet.

– Det er ingen dramatikk i dette, men vår jobb er å produsere og levere fornybar strøm som er kritisk viktig for både innbyggere og bedrifter. Skulle det oppstå hendelser må vi løse disse raskt. Vi har derfor satt inn ekstra vaktmannskaper, og bruker mye ressurser på å skuffe snø for å sikre tilkomst til kraftanleggene, sier kommunikasjonssjef Jon Andreas Skau i meldingen.

Bemanningen i totalt tre datterselskaper er styrket.

– Strøm og varme er kritisk infrastruktur som er spesielt utsatt i et slikt vær som vi nå opplever. Vi har derfor økt beredskapen i datterselskapene våre Glitre Nett, Å Energi Vannkraft og Å Energi Varme, sier Skau.

Torsdag morgen meldte Glitre Nett at rundt 600 husstander var uten strøm, da snø hadde lagt seg over flere strømlinjer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også