Tilsyn fant feil på syv av ti solcelleanlegg

– Alarmerende mange registrerte feil, sier avdelingsleder Magne Håland hos Glitre Nett.
HØY FEILPROSENT: Eltilsynet har påvist feil av alle alvorlighetsgrader i sine siste kontroller. Illustrasjonsfoto. | Foto: Frank May/NTB
HØY FEILPROSENT: Eltilsynet har påvist feil av alle alvorlighetsgrader i sine siste kontroller. Illustrasjonsfoto. | Foto: Frank May/NTB

I fjor avdekket Eltilsynet i Agder feil og mangler på 94 av 124 nye solcelleanlegg i regionen. I år har de kontrollert 152 nye anlegg, der de fant feil på 96 anlegg. 

Til sammen på de to årene, gir det en feilprosent på tett oppunder 70 prosent, skriver Energiteknikk.

– De fleste av disse registrerte avvikene er i den laveste av tre kategorier, der mangelen dreier seg om feil merking eller manglende dokumentasjon. Men det er alarmerende mange registrerte feil også i de to alvorligste kategoriene, der feilene kan føre til skade på materiell, brann eller i verste fall tap av menneskeliv, sier avdelingsleder Magne Håland hos Glitre Nett til nettstedet.

Han sier Glitre Nett har startet kurs i desember for ledere, saksbehandlere og montører hos installatørene for å gjennomgå regler og sørge for rett utførelse av solcelleinstallasjoner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også