Å Energi får 70 prosent av resultatet som nedre gulv for utbytte de neste fire årene

Styret forventer å utbetale minst 1.083 millioner kroner i utbytte neste år, og så øker det til minst 1,2 milliarder kroner i 2026 og 2027.
70 PROSENT: Eierne av Å Energi vil ha minst 70 prosent av underliggende resultat i utbytte hvert år fremover. Det tilsvarer cirka 1,1-1,2 milliarder kroner. | Foto: Å Energi
70 PROSENT: Eierne av Å Energi vil ha minst 70 prosent av underliggende resultat i utbytte hvert år fremover. Det tilsvarer cirka 1,1-1,2 milliarder kroner. | Foto: Å Energi

I en børsmelding opplyser Å Energi at selskapet har fått en nedre gulv for hva som skal utbetales i utbytte de kommende fire årene. 

– Selskapets gjeldende utbyttepolitikk er utdeling av 70% av majoritetens andel av underliggende resultat etter skatt, skriver selskapet i børsmeldingen.

Ekstraordinære gevinster og tap holdes utenfor beregningen, og grunnlaget for utbytte regnes ut med utgangspunkt i resultater to år tilbake i tid.

Som en del av det nedre gulvet for utbetaling av utbytte, skal styret utarbeide en prognose for hvor mye eierne kan forvente. Det har de gjort, og for de fire neste årene forventer styret at Å Energi vil utbetale fra litt under 1,1 milliarder kroner til 1,2 milliarder kroner i året.

  • 2024: NOK 1.083 millioner kroner
  • 2025: NOK 1.100millioner kroner
  • 2026: NOK 1.200millioner kroner
  • 2027: NOK 1.200millioner kroner

Å Energi har brorparten av sine kraftverk i prisområde NO2, samt noe kraftproduksjon i NO1. Det sørligste prisområdet har gjennomgående hatt høyere strømpriser enn resten av landet de siste månedene, og flere ordførere i regionen har vårt i Oslo for å kreve tiltak fra regjeringen og olje- og energidepartementet.

Statkraft eier 33,29 prosent av Å Energi. Resten eies av kommunene i Sør-Norge, der Drammen kommune er størst med en eierandel på 13,65 prosent.

Dette er eierkommunene i Å Energi:

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også