Macquarie Asset Management har kjøpt seg opp i Hydro Rein

Macquarie Asset Management og Hydro blir partnere etter at førstnevnte har kjøpt 49,9 prosent av aksjene i Hydro Rein. Sammen skal de satse på fornybar energi for industrien. 
MILEPÆL: Konsernsjef Hilde Merete Aasheim mener partnerskapet mellom Hydro Rein og Macquarie Asset Management markerer en viktig milepæl.
MILEPÆL: Konsernsjef Hilde Merete Aasheim mener partnerskapet mellom Hydro Rein og Macquarie Asset Management markerer en viktig milepæl.

Macquarie Asset Management går inn med 332 millioner dollar for å sikre seg nær halvparten av eierskapet i Hydro Rein. Med oppkjøpet forventes Hydro Rein å være fullfinansiert med sine pågående prosjekter innen fornybarsektoren, melder selskapet i en pressemelding. 

– Denne transaksjonen markerer en viktig milepæl for gjennomføringen av Hydros strategi for å vokse innenfor fornybar energi. Vi lanserte Hydros fornybar-ambisjoner gjennom Hydro Rein for mindre enn tre år siden. På kort tid har selskapet bygget opp en solid og imponerende portefølje med fornybare energiprosjekter, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro. 

De to selskapene er allerede partnere i en storskala vindfarm-satsing på land nordøst i Brasil. Hydro og Macquarie har også samarbeidet om vindkraftprosjekter i Sverige i 2017 og 2018, noe som har bidratt til utviklingen av det nordiske markedet for langsiktige PPA-avtaler.

– Vi er glade for å gå inn i det neste kapittelet i Hydros overgang til netto null sammen med en solid partner som Macquarie Asset Management. Vi tror at deres kommersielle styrke og ledende ekspertise innen global utvikling av fornybare prosjekter vil supplere Hydro Rein og akselerere selskapets ambisjoner om å avkarbonisere industrien, sier Aasheim. 

I tillegg til vind- og solprosjekter jobber Hydro Rein med energiløsningsprosjekter som batterilagring, energieffektivitet og lokal produksjon i Europa og Nord-Amerika. Hydro Rein har for øyeblikket 75 ansatte og kontorer i Oslo, Rio de Janeiro og Haag.

Alle Hydro Reins eiendeler i Brasil, Danmark og Sverige, samt alle prosjekter innen energiløsninger, vil bli inkludert i avtalen med Macquarie Asset Management

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også