Akershus Energi: – Vi staker nå ut en ny kurs for å kunne bidra med mer fornybar energi

Ny strategi skal sørge for 3 TWh ny fornybar kraftproduksjon og flere lokale fleksibilitetsløsninger for næringslivet i prisområde NO1 frem mot 2035.
NY KRAFTPRODUKSJON: Akershus Energi vil bygge ut mer vindkraft på land, samt solkraft, for å øke den årlige kraftproduksjonen med 3 TWh frem mot 2035. | Foto: Akershus Energi
NY KRAFTPRODUKSJON: Akershus Energi vil bygge ut mer vindkraft på land, samt solkraft, for å øke den årlige kraftproduksjonen med 3 TWh frem mot 2035. | Foto: Akershus Energi

Akershus Energi forteller i en pressemelding at de lanserer en ny strategi for deres arbeid frem mot 2035. Den innebærer en satsing på utvikling av 3 TWh ny fornybar kraftproduksjon, utvikling av lokale energi- og fleksibilitetsløsninger for næringslivskunder og et økt fokus på klima- og naturpositive tiltak.

– Vi staker nå ut en ny kurs for i enda større grad å kunne bidra med mer fornybar energi og tilrettelegge for vekst ogutvikling i vår region gjennom lokale og fleksible energiløsninger som er helt nødvendig slik energisystemet ser ut i dag.Strategien gir en tydeligere retning på hva vi skal oppnå og at vi må løse dette på en måte som tar vare på naturen, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen.

Han påpeker samtidig at de er avhengig av en politikk som spiller mer på lag med fornybarbransjen når det gjelder skatteinsentivene for vannkraft og vindkraft.

– Hvis vi skal nå de ambisiøse målene vi har satt oss, både som selskap og nasjon, må vi få på plass et bredt energipolitisk forlik som kan sikre forutsigbare rammebetingelser. Skal vi få til den utbyggingen av fornybar energi somer nødvendig for at landet og vår region skal nå klimamål og ha nok kraft for framtidens behov, er vi avhengig avlangsiktig politikk som viser at det er en ønsket utvikling, sier Jensen. 

Den økte kraftproduksjonen vil først og fremst komme fra landbasert vindkraft, men også noe solkraft.

– Vindkraft blir et naturlig satsingsområde, fordi det per i dag er den raskeste og rimeligste veien å gå for å få en betydelig økning i strømproduksjonen. Sammen med solkraft er det innen disse to områdene vi tror det vil skje mest ide kommende årene, men da er vi avhengig av at rammebetingelsene legger til rette for det, sier Jensen, 

Akershus Energi på peker at prisområde NO1 har et stort kraftunderskudd, samtidig som Statnett og nettselskapet Elvia har meldt at kapasiteten i strømnettet er fullt frem mot 2035. Det gjør det nødvendig å satse mer på lokale fleksibilitetsløsninger.

– Med et sprengt strømnett blir det avgjørende å kunne produsere mer strøm i nærheten av forbruket. Gjennom en helhetlig tankegang ønsker vi å jobbe med lokale energi og -fleksibilitetsløsninger som forhåpentligvis kan løse noen av utfordringene vi ser. Ved å legge til rette for lokal energiproduksjon kan vi bidra til næringsutvikling og etablering av industri i tett samarbeid med kommunene og lokale aktører, sier Jensen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også