Å Energi har inngått kontrakt med Borregaard

Fornybarkonsernet Å Energi har inngått en langsiktig kraftavtale med Borregaard som strekker seg fra 2024 til 2033. 
Foto: Å Energi
Foto: Å Energi

Det årlige kontraktsvolumet er på 88 GWh, og representerer 10-15 prosent av Borregaards årlige forbruk ved fabrikkanlegget i Sarpsborg.

– Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet arbeidsplasser og redusere utslipp, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi.

– Denne avtalen vil være en del av vår langsiktige kraftforsyning som er viktig også for vår strategi for elektrifisering og reduserte klimagassutslipp, sier Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard.

Å Energi kraftkonsern har virksomheter i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Kraftselskapet produserer rundt 11,3 TWh fordelt på 73 kraftstasjoner. 1100 personer er ansatt i Å Energi. 

Borregaards fabrikk i Sarpsborg driver bioraffineri, som benytter naturlige råvarer til å produsere miljøvennlige biokjemikalier, som kan erstatte oljebaserte produkter. Selskapet sysselsetter 1100 personer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også