Total Energies har startet opp 1 GW havvind utenfor Skottland

Sammen med partneren SSE Renewables har Total Energies nå satt i gang vindmølleparken Seagreen, som nå er fullt operasjonell med 1,075 MW.
FERDIGSTILT: Vindmølleprosjektet som ble påbegynt i juni 2020 er nå ferdig etter ca tre år. Parken har kostet omtrent milliarder dollar. | Foto: Finn Frandsen
FERDIGSTILT: Vindmølleprosjektet som ble påbegynt i juni 2020 er nå ferdig etter ca tre år. Parken har kostet omtrent milliarder dollar. | Foto: Finn Frandsen

Nå står 1 GW ny havvind i drift utenfor den skotske kysten. Total Energies har dermed sammen med partneren SSE Renewables satt havvindparken Seagreen i drift, ifølge en melding fra Total Energies.

– Jeg er veldig glad for å se at Seagreen produsere for full kraft, noe som gjør den til Total Energies’ største havvindpark i verden. Dette 1 GW-prosjektet er et nytt skritt i vår strategi for å bygge opp en kostnadseffektiv portefølje av førsteklasses fornybar energi for å levere ren, pålitelig og rimelig strøm til kundene våre, sier Patrick Pouyanné, administrerende direktør i Total Energies.

Seagreen er bygget gjennom et fellesforetak mellom Total Energies, som eier 51 prosent, og SSE Renewables, som eier de gjenværende 49 prosent. Havvindparken med en kapasitet på 1.075 MW har potensiale til å generere omtrent 5 TWh, tilsvarende strømforsyningen til nesten 1,6 millioner husholdninger årlig.

Parken ligger i Nordsjøen, omtrent 27 km utenfor Angus-kysten. Ifølge Total Energies er dette verdens dypeste bunnfaste vindpark, med fundament som når nesten 60 meter under havoverflaten.

Prosjektet, som startet i juni 2020, ble fullført på omtrent tre år og har krevd investeringer på omtrent 4 milliarder dollar.

Parken forventes å ha en levetid på 25 år.

Denne saken ble først publisert av danske EnergiWatch.dk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også