Ørsted har solgt seg ned i vindprosjekt i Tyskland

Ørsted har solgt halvparten av vindprosjektet Gode Wind 3 i Tyskland. 
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Ørsted har kunngjort salget av halvparten av et betydelig vindprosjekt i Tyskland for en total pris på omtrent 3,5 milliarder kroner. Dette ble kunngjort i en pressemelding tirsdag morgen.

Prosjektet det gjelder er Gode Wind Offshore 3, som har en samlet kapasitet på 253 megawatt (MW).

I avtalen selger Ørsted halvparten av havvindparken til fond forvaltet av Glennmont Partners fra Nuveen, også kjent som Glennmont. En av Europas ledende fondsforvaltere med fokus utelukkende på investeringer innen grønn energiinfrastruktur.

– Interessen for havvindparker fra investorer er fortsatt stor, og vi er glade for å ønske Glennmont velkommen som medeier i en av våre tyske havvindparker igjen, sier Peter Obling, sjef for Ørsteds aktiviteter i Sentraleuropa, i meldingen.

Salgsprisen inkluderer prisen for kjøpet av halvparten av havvindparken, samt en forpliktelse til å finansiere 50 prosent av byggekostnadene for Gode Wind 3. Anlegget forventes å bli satt i kommersiell drift i 2024, ifølge Ørsted.

Det var tilbake i 2017 og 2018 at Ørsted ble tildelt Gode Wind 3 som to separate prosjekter med en vektet gjennomsnittlig innmatingstariff på 81 euro per megawattime (MWh).

Gode Wind 3 er for øyeblikket under konstruksjon sammen med havvindparken Borkum Riffgrund 3, hvor Ørsted og Glennmont allerede eier 50 prosent hver. Glennmont eier også en andel av Ørsteds havvindpark Gode Wind 1, ifølge Ørsted-meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også