Statsråd Kjersti Toppe forventer at strømselskaper tilbakebetaler for høye gebyrer

– Men vi kan ikke beordre dem til det, sier underdirektør Tonje Drevland i Forbrukertilsynet.
FORVENTER TILBAKEBETALING: – Jeg forventer at strømbransjen er kjent med og retter seg etter disse reglene, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe. | Foto: Heiko Junge / NTB
FORVENTER TILBAKEBETALING: – Jeg forventer at strømbransjen er kjent med og retter seg etter disse reglene, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe. | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB

Statsråd Kjersti Toppe forventer at strømbransjen følger reglene for papirfaktura, men kan ikke tvinge dem til å tilbakebetale om de har tatt for mye.

Barne- og familieministeren, som også har forbrukersaker, mener høye fakturagebyrer er et problem ikke bare i strømbransjen, skriver VG.

Det fremkommer i et svar Sp-statsråden har sendt til Sofie Marhaug, stortingsrepresentant for Rødt.

Avisa skrev nylig at Forbrukerrådet mener mange strømselskaper tar seg altfor godt betalt for å sende regninger i posten. Gebyret kan nemlig ikke være høyere enn utgiftene selskapet har ved faktureringen.

– Jeg forventer at strømbransjen er kjent med og retter seg etter disse reglene, skriver Toppe.

Forbrukertilsynet, som har myndighet til å ilegge tvangsmulkt og overtredelsesgebyr, meldte nylig at de undersøker om størrelsen på teleselskapenes fakturagebyrer er lovlige. Men de kan ikke kreve at selskapene kompenserer forbrukerne.

– Forbrukertilsynet kan be om at de gjør det, og legge vekt på om de velger å tilbakebetale hvis det er aktuelt med bøter fra vår side. Men vi kan altså ikke beordre dem til det, sier underdirektør Tonje Drevland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også