Dupp for Skagerak-resultatet - stålsetter seg for lavere priser

Resultatet barbert med nesten 300 millioner kroner i første halvår. 
FORTSATT SKATTE-SKEPTISK: Konsernsjef Jens Bjørn Staff i Skagerak Energi. | Foto: Tom Riis
FORTSATT SKATTE-SKEPTISK: Konsernsjef Jens Bjørn Staff i Skagerak Energi. | Foto: Tom Riis

– Trenden med lavere kraftpriser forventes å fortsette utover høsten. Sammenlignet med august i fjor er kraftprisen i deler av Sør-Norge redusert med over 90 prosent. Ekstremværet Hans har gitt fulle magasiner i prisområdet NO1, mens magasinfyllingen i NO2 er omtrent som normalt for årstiden. Markedet forventer betydelig lavere kraftpriser gjennom høsten og vinteren i år sammenlignet med siste års ekstreme priser, sier konsernsjef Jens Bjørn Staff i Skagerak i en melding, i forbindelse med at konsernet la frem tall for første halvår fredag.

Resultat før skatt endte på rundt 2,75 milliarder kroner, ned fra 3 milliarder sammenlignet med første halvår i fjor - et fjorår som endte i rekordtall.

I meldingen pekes det på at økt kraftproduksjon fra Skagerak Kraft «til en viss grad» veier opp for prisfallet. Det ble produsert 2911 GWh i første halvår - en økning på 28 prosent fra i fjor.

Skattekostnaden har økt fra 1645 millioner kroner til 1809 millioner kroner, noe konsernet blant annet tillegger økt grunnrenteskatt.

– Bekymringen min er at et høyt skattenivå på sikt kan gå ut over investeringsevnen til konsernet. Det er et paradoks at selskaper som Skagerak Energi, som forventes å bidra med løsninger til det grønne skiftet vi er nødt til å få til som samfunn, har et høyere skattetrykk enn selskaper innenfor olje- og gassnæringen, sier Staff.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også