DNV har skrevet kontrakt med Equinor i Polen

Sertifiseringsselskapet DNV har fått kontrakt på Equinor-prosjektene Baltyk II og Baltyk III av Equinor og Polenergias joint venture. 
KONTRAKT: Equinor har skrevet kontrakt med DNV, som skal stå for sertifiseringen av to nye vindparker utenfor kysten av Polen. | Foto: Dnv
KONTRAKT: Equinor har skrevet kontrakt med DNV, som skal stå for sertifiseringen av to nye vindparker utenfor kysten av Polen. | Foto: Dnv

De to havvindparkene Baltyk II og Baltyk III, som hver har en kapasitet på 720 MW og vil forsyne mer enn 2 millioner polske husholdninger til sammen, skal sertifiseres av DNV.

Dette meddeler DNV i en kunngjøring.

Selskapet skal levere en rekke sertifikater for de to vindparkene. Dette inkluderer design, produksjon/installasjon/kommisjonering og drift.

– DNV er svært tilfreds med å bli tildelt denne kontrakten og bidra til å øke fornybar energi i landet. Polens beslutning om å utvide sin kapasitet for havvind støttes av DNVs Energy Transition Outlook Report fra 2022, som fastslår at andelen av havvind i den totale vindkraftproduksjonen globalt vil øke jevnt fra 8 prosent i 2020 til 34 prosent i 2050, sier Kim Sandgaard-Mørk, direktør for sertifisering av fornybar energi hos DNV GL.

De to parkene vil til sammen være omtrent 27 km og 40 km utenfor kysten ved Leba i den polske delen av Østersjøen. Byggingen forventes å starte i 2024, når den endelige investeringsbeslutningen også skal tas, mens parkene forventes å være klare i 2027.

Siemens Gamesa er så langt valgt som foretrukket leverandør for prosjektet, der møllen SG 14-236 DD er valgt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også