Norske Solcellekraft blir kjøpt av irske DCC

– Skal man vokse både i Norge og internasjonalt kreves store finansielle muskler, sier daglig leder Nils-Arne Lie.
IRSK EIER: Det irske investeringsselskapet DCC går inn som ny eier for det norske solcelleselskapet Solcellekraft. | Foto: Jens Dresling
IRSK EIER: Det irske investeringsselskapet DCC går inn som ny eier for det norske solcelleselskapet Solcellekraft. | Foto: Jens Dresling

Det norske solcelleselskapet Solcellekraft opplyser i en pressemelding at de har fått det irske investeringsselskapet DCC som ny eier.

DCC er børsnotert i London og eier en rekke virksomheter innen fornybar energi, blant annet knyttet til biogass, varmepumper og lading. De kjøper alle aksjene i Solcellekraft 

Solcellekraft fortsetter som eget selskap med dagens navn og får tilgang til kunnskap, produkter og løsninger i DCCs portefølje av fornybarselskaper, deriblant sammenlignbare solselskaper i andre europeiske land. Solcellekraft vil inngå i den nordiske forretningsenheten Energy and Solutions.

– Skal man vokse både i Norge og internasjonalt kreves store finansielle muskler. Avtalen med DCC vil gjøre Solcellekraft til den mest solide leverandøren av solkraft i Norge. Vi vil kunne effektivisere viktige prosesser og styrke strategien om å innovere på produkter og løsninger, sier Nils-Arne Lie, daglig leder i Solcellekraft.

Som en del av avtalen forplikter Lie og resten av ledelsen seg til å bli med videre i minst to år, etter gjensidig ønske fra begge parter. 

Siden oppstarten i 2017 har Solcellekraft installert over 2100 solcelleanlegg til husholdninger, bedrifter og offentlige myndigheter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også