BRUS: – Vi har tusenvis av industriarbeidsplasser som ikke blir realisert på grunn av dårlig nett

– Det store samtaleemnet blir uten tvil kraftkrisen vi står i nasjonalt, og spesielt her i Nord-Norge, sier Elnar Remi Holmen i Bodøregionens utviklingsforening (BRUS).
BEKYMRET: BRUS-direktør Elnar Remi Holmen mener tusenvis av arbeidsplasser kan gå tapt dersom man ikke får på plass mer nett og mer kraft i nord. | Foto: Espen Bless Stenberg
BEKYMRET: BRUS-direktør Elnar Remi Holmen mener tusenvis av arbeidsplasser kan gå tapt dersom man ikke får på plass mer nett og mer kraft i nord. | Foto: Espen Bless Stenberg

BODØ: (EnergiWatch): Kraftkonferansen har blitt en årlig tradisjon i Salten, og det nærmer seg tiende året at kraftbransjen samler seg for å diskutere muligheter og utfordringer. Årets konferanse avholdes på Scandic Havet i Bodø sentrum, og arrangeres som vanlig av Bodøregionens utviklingsforening (BRUS). 

Elnar Remi Holmen, administrerende direktør i BRUS, er tydelig på at det store samtaleemnet under årets konferanse blir helt klart den prekære situasjonen man står i. 

– Det store samtaleemnet her blir uten tvil kraftkrisen vi står i nasjonalt, og spesielt her i Nord-Norge. Vi går en svært krevende framtid i møte, der infrastrukturen på nett er for dårlig. Vi har tusenvis av industriarbeidsplasser som ikke blir realisert på grunn av dårlig nett, og manko på ny produksjon, sier Holmen. 

Han håper og tror at de klarer å løfte Nord-Norges bekymring opp til de styrende organene og myndighetene, slik at det kan bli fortgang i utviklingen. 

– Hele motivet til Kraftkonferansen og partnerne våre er at problemene og utfordringene vi står overfor, skal settes på dagsorden, og det skal finnes løsninger. Så skal vi få dette ut til de politiske og regulatoriske beslutningstakerne, og forhåpentligvis sette fortgang på løsningene. 

Det inkluderer vindkraften, et kontroversielt tema som kommer til å bli heftig diskutert fremover.

– Vindkraft er uten tvil en het potet, og må være en del av løsninga i Nord-Norge. Samtidig trenger vi mer nett, mer transmisjonsnett, og få krafta fram til der man skal bruke den. Dette er noe som kommer til å bli behørig diskutert, sier Holmen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også