Inger Johanne og Carina er nyansatt i Source Galileo - skal bidra til å få fart på havvindprosessene

– I den situasjonen vi er i nå, er det vanskelig å finne en energikilde som er like bra å regulere som vannkraften - da må vi se mot vind og sol, sier Inger Johanne Hagen.
ANSATT: Inger Johanne Hagen (t.v) og Carina Berentsen er nytilsatt ved Source Galileos kontor i Haugesund, og skal jobbe mot selskapets satsing på flytende havvind. | Foto: Source Galileo
ANSATT: Inger Johanne Hagen (t.v) og Carina Berentsen er nytilsatt ved Source Galileos kontor i Haugesund, og skal jobbe mot selskapets satsing på flytende havvind. | Foto: Source Galileo

Haugesundselskapet ansatte i sommer Inger Johanne Hagen som skal jobbe med Source Galileo Norges havvindkonsesjoner. 

Inger Johanne Hagen har allerede solid bakgrunn innen kraft- og energibransjen, og har utdannelse fra NTNU med fokus på vannkraft. Nå skal hun være med på å bygge opp havvindbransjen i Norge, og er allerede i gang med konsesjonssøknaden til Utsira Nord. 

– Dette er et svært spennende arbeid. Siden jeg startet å interessere meg for kraftbransjen, har jeg vært veldig opptatt av utviklingen innen vannkraften i Norge. Dette er grunnsteinen i den norske energiforsyningen, og har veldig mange fordeler. Men nå trenger vi mer fornybar kraft, og vi må se på mulighetene som finnes der ute, sier Hagen til EnergiWatch. 

Nye energikilder

Ved NTNU var hun en del av den spesialiserte vannkraftlaben, som bare har plass til rundt 10 personer hvert år. Laben har en historie som strekker seg helt tilbake til 1918, og har hele tiden vært etablert på Gløshaugen i Trondheim. Utdannelsen har gitt Hagen en unik posisjon i den norske fornybarsektoren, og hun håper at erfaringen hun tar med seg inn i Source Galileo vil bære frukter i årene som kommer. 

– Å få være med på å utvikle noe nytt som vil ha stor betydning, er svært spennende. I den situasjonen vi er i nå, er det vanskelig å finne en energikilde som er like bra å regulere som vannkraften. Da må vi se mot vind og sol. 

Miljørådgiver

Inger Johanne Hagen er ikke den eneste nytilsatte i Source Galileo Norge. Nylig ble også Carina Berentsen presentert på selskapets egne LinkedIn-sider. Berentsen er utdannet marinbiolog med master fra Universitetet i Oslo. Hun er ansatt som miljørådgiver, og skal ha hovedansvar for det som berører miljø og naturmangfold i prosessene fram mot havvindparkene er satt i drift, og tiden etter. 

– Jeg har tro på at satsing på fornybar energi er en av de viktigste bidragene i det grønne skiftet. Alle utbygginger vil påvirke natur og miljø på ulike måter, så jeg håper at jeg kan bidra positivt i å sørge for at negative effekter holdes så lave som mulig, sier Berentsen i en kommentar på Source Galileos LinkedIn-profil. 

Planlegger flere ansettelser

Source Galileo Norge har nå totalt ni ansatte, og planlegger flere ansettelser i tiden som kommer

Internasjonalt er det over 100 personer, fordelt på kontorer i Dublin og London, i tillegg til Haugesund. Source Galileo omtaler seg selv som en europeisk utbygger og langsiktig eier av fornybare energisystemer

Fokuset er på havvind, solenergi, batteriteknologi, hydrogen og nettprosjekter. Kontoret i Haugesund har hovedansvaret for flytende havvind. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også