Rødt og Venstre hiver seg med i Melkøya-omkamp - krever uavhengig utredning

Tirsdag varslet SVs Lars Haltbrekken at de vil be om omkamp i Stortinget vedrørende elektrifisering av Melkøya. Får full støtte av Rødt og Venstre. 

– Det er et vanvittig uføre regjeringen bringer oss opp i om de ikke snur, uttalte Lars Haltbrekken til Dagbladet tirsdag formiddag. 

SV-poltikeren mener regjeringen har brukt Equinors tall, og ikke gjort egne undersøkelser når det gjelder vurdering for mulighet for karbonfangst og -lagring. Dette på tross av at Stortinget har vedtatt at det måtte gjøres en selvstendig undersøkelse av dette. 

Les mer om Haltbrekkens uttalelser her.

Nå får SV full støtte fra både Rødt og Venstre. 

– Det ser ikke ut som om regjeringen klarer å skille hva som er bra for Equinor, og hva som er bra for samfunnet. De har gjort avskrift av Equinors tall for Equinors kostnader og ikke gjort en egen vurdering som Stortinget ba dem om. Vi støtter derfor å kreve svar til Stortingets kontrollkomité, sier Rødts representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Seher Aydar, til NTB.

Ola Elvestuen i Venstre mener at regjeringen ikke har fulgt opp Stortingets vedtak om en ny egen vurdering av gasskraft med fangst og lagring av CO2 på Melkøya.

Videre er han enig i at det må bli en sak for kontrollkomiteen.

– Regjeringen kan ikke selv bestemme om de har fulgt opp Stortingets vedtak. Konklusjonen må derfor bli at det gjennomføres en uavhengig utredning som forslaget innebærer, og at Equinor pålegges å kutte utslippene på Melkøya med fangst og lagring av CO2, sier Elvestuen til NTB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også