Anna Nord Bjercke tar over som CFO i Statkraft etter Anne Harris

– Jeg ser frem til å begynne i Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, i en tid med rask vekst og spennende muligheter for selskapet.
NY CFO: Anna Nord Bjercke blir ny konserndirektør for finans og IT i Statkraft | Foto: Statkraft
NY CFO: Anna Nord Bjercke blir ny konserndirektør for finans og IT i Statkraft | Foto: Statkraft

Statkraft opplyser i en pressemelding at Anna Nord Bjercke blir ny konserndirektør for finans og IT i Statkraft, og hun tar dermed over etter Anne Harris som har valgt å slutte.

– Statkraft har en ambisiøs vekststrategi. God finansiell kontroll og støtte til virksomheten er en forutsetning for å levere på vår strategi. Anna Nord Bjercke har fremragende erfaring som finansdirektør, og jeg ser frem til å ønske henne velkommen i konsernledelsen, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Anna Nord Bjercke kommer fra Møller Mobility Group , og hun har også vært CFO i Norway Seafoods Group. Før det har hun hatt flere lederstillinger i Statoil og Svenska Statoil.

–Jeg ser frem til å begynne i Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, i en tid med rask vekst og spennende muligheter for selskapet. Vi er i begynnelsen av det grønne skiftet. Statkraft har posisjonen, kompetansen og den finansielle styrken til å spille en nøkkelrolle i denne overgangen og fortsette den imponerende verdiskapingen, sier Anna Nord Bjercke.

Anne Harris har vært CFO i Statkraft siden 2019. Hun har ønsket å trappe ned og går av som konserndirektør for finans og IT 30. juni.

Anna Nord Bjercke tiltrer senest 1. januar 2024.

Thomas Geiran, som i dag er direktør for Performance and Risk Management i Statkraft, vil fungere i stillingen fra 1. juli til Anna Nord Bjercke tiltrer stillingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også