Equinor og Eneco blir partnere i havvindprosjekter utenfor Nederland

Eneco og Equinor går sammen om offshore-vindanbudene for IJmuiden Ver Alpha og Beta utenfor Nederland.
PARTNERE: Equinor og nederlandske Eneco går sammen om vindkraftanbud utenfor kysten av Nederland. | Foto: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
PARTNERE: Equinor og nederlandske Eneco går sammen om vindkraftanbud utenfor kysten av Nederland. | Foto: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Disse prosjektene er viktige i den nederlandske veikartet for offshore vindenergi og vil legge til 4 GW i den nederlandske energimiksen, melder partene i en pressemelding. 

«Med til sammen 50 års erfaring i Nordsjøen er Eneco og Equinor i en perfekt posisjon til å bidra til en fremtidsrettet utbygging av offshore vindenergi i Nederland.» 

De to selskapene ønsker å bidra til at Nederland når sine mål om karbonnøytralitet ved å integrere offshore vind i det nederlandske energisystemet samtidig som de ivaretar biologisk mangfold og samhørighet med det marine livet. 

Selv om fokuset for samarbeidet foreløpig er på IJmuiden Ver vindanbudene, ser partene for seg å utforske muligheter for samarbeid også i Nordvest-Europa.

«Kombinasjonen av Enecos sterke tilstedeværelse i Nederland og Equinors omfang i Europa og utover skaper et pålitelig og komplementært partnerskap med sikte på et CO2-fritt elektrisitetssektor innen 2035 i Nederland.»

Eneco er et selskap innen fornybar energi og offshore vindutvikling i Nederland og Belgia, med prosjekter som Hollandse Kust (west) VI, Hollandse Kust (noord) V, Borssele III & IV og Norther i Belgia. 

Selskapet har ambisjoner om å videreutvikle sin portefølje innen offshore vind, som er en viktig søyle i målet om klimanøytralitet innen 2035. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også