Valdres Energi leverte sitt beste resultat noensinne

De totale driftsinntektene til Valdres Energi økte med 30 millioner kroner i 2022. Resultatet var selskapets beste noensinne, ifølge konsernsjef Bjørg Brestad. 
FORNØYD: Konsernsjef Bjørg Brestad er fornøyd etter Valdres Energis beste år noensinne. | Foto: Valdres Energi
FORNØYD: Konsernsjef Bjørg Brestad er fornøyd etter Valdres Energis beste år noensinne. | Foto: Valdres Energi

– Årets konsernresultat viste et positivt resultat på nær 25 millioner, som er det beste konsernet har levert noensinne. Dette skyldes både eksterne rammebetingelser og markedsforhold, men også en god internt drift ialle ledd i organisasjonen, sier Brestad i en pressemelding. 

De totale driftsinntektene i 2022 var på 137.205 millioner kroner, mot 107.318 i 2021. Egenkapitalen i konsernet er økt med 17 millioner. 

Nettselskapet Griug, med formål om å drifte og vedlikeholde strømnettet, fikk en høyere inntektsramme i 2022. Dette skyldes hovedsakelig økt rentenivå, og høyere kraftpriser, skriver selskapet videre i pressemeldingen. 

Antall nettkunder økte med 369 stk i 2022, og ved utgangen av året var det totale 16.400 kunder påkoblet strømnettet til Valdres Energi.

Selskapet gjennomførte betydelige utbygginger av distribusjonsnettet i nye og eksisterende hytteområder. I tillegg ble det gjort forbedringer i strømnettet for å sikre leveringskvalitet og sikkerhet.

Det er også økt aktivitet i datterselskapet Valdres Energi Entreprenør. I entreprenørselskapet er det tatt flere grep som vil gi vekst i årene som kommer. 

Valdres Energi Entreprenør er selskapet som forventes ytterlige vekst fremover. .Hovedaktiviteten fremover vil fortsatt være bygging av fibernettet i Valdres i samarbeid med Eidsiva Bredbånd. I tillegg inngikk i 2022 Valdres Energi Entreprenør et samarbeid med ladeoperatør Kople om å bygge og drifteladestasjoner i Valdres, samt at det ble besluttet å satse på solenergi, ifølge Brestad.

Selskapet utfører også arbeid for nettselskap samt drift og vedlikehold av kraftverk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også