Statkraft og Elkem signerte ny kraftavtale

– Å levere strøm til kraftintensiv industri i Norge er en hovedoppgave for Statkraft.
3 TWH: Tiårskontrakt sikrer Elkems anlegg i Bremanger ytterligere tre TWh. | Foto: Anders Lie Brenna
3 TWH: Tiårskontrakt sikrer Elkems anlegg i Bremanger ytterligere tre TWh. | Foto: Anders Lie Brenna
Anders Lie Brenna & NTB

Elkem og Statkraft har signert en ny kraftavtale som skal sikre Elkems anlegg i Bremanger ytterligere krafttilgang i en tiårsperiode.

Kontrakten sikrer ytterligere forutsigbarhet for totalt tre TWh i perioden 2024-2033, opplyser Elkem og Statkraft i en pressemelding.

Elkem har de fleste av sine norske produksjonsanlegg lokalisert i Midt- og Nord-Norge, der prisene har holdt seg lavere enn i sør. Mer enn 90 prosent av Norges kraftproduksjon er basert på fornybar vannkraft.

– Slike avtaler støtter også fortsatte investeringer i våre norske anlegg, inkludert arbeidet med å levere på klimaplanen mot netto null innen 2050. Denne nye avtalen med Statkraft gjør oss i stand til å fortsatt levere kritiske materialer for den grønne omstillingen til våre kunder i Europa og resten av verden, sier Elkems administrerende direktør, Helge Aasen.

– Å levere strøm til kraftintensiv industri i Norge er en hovedoppgave for Statkraft, og vi er glade for å forlenge vårt langvarige samarbeid med Elkem ved å sikre denne langsiktige tilleggskontrakten for Elkem Bremanger, sier konserndirektør for Marked i Statkraft, Hallvard Granheim. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også