Statkraft og Nel skal samarbeide om 40 MW hydrogenprosjekt

Elektrolysørutstyr skal produseres ved Nels fabrikk på Herøya.
NY HYDROGENAVTALE: Statkraft, her ved s konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen, inngikk ny hydrgenavtale med Nel fredag. | Foto: Anders Lie Brenna
NY HYDROGENAVTALE: Statkraft, her ved s konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen, inngikk ny hydrgenavtale med Nel fredag. | Foto: Anders Lie Brenna

Selskapene inngikk nylig en kontrakt for leveranse av 40 MW elektrolysørutstyr, skriver Statkraft i en melding.

– Vi er fast bestemt på å bidra til å gjøre Norge til en ledende produsent av grønt hydrogen og etablerer et økosystem av utstyrsleverandører, inkludert produksjon av elektrolysører, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Kunngjøringen kom i forbindelse med den tyske visekansler Robert Habecks besøk til Nels helautomatiske elektrolysørfabrikk på Herøya, der også Nels konsernsjef Håkon Volldal var med.

Elektrolysørene skal produseres ved Nels fabrikk på Herøya og brukes til produksjon av grønt hydrogen i noen av Statkrafts hydrogenprosjekter.

– Kontrakten med Nel er det første viktige skrittet for å realisere våre ambisjoner om 2 GW grønt hydrogen og sikre produksjonskapasitet for flere av våre hydrogenprosjekter, sier Rynning-Tønnesen.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) var tilstede under Nel-anlegget sammen med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

– Det er gledelig at ledende norske aktører som Nel og Statkraft planlegger verdikjeder for grønt hydrogen i Norge. Dette er et viktig skritt i riktig retning for å nå våre ambisjoner om å bygge en sammenhengende verdikjede for hydrogen og legge til rette for produksjon av hydrogen med ingen eller lave utslipp for å dekke den nasjonale etterspørselen etter hydrogen, sier Aasland i meldingen.

Nel-sjef Håkon Volldal har allerede hatt en travel fredag. Tidligere på dagen ble det kjent at Nel inngår en intensjonsavtale med tyske HH2E.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også