Tysk intensjonsavtale for Nel

Datterselskapet Nel Hydrogen Electrolyser inngår en intensjonsavtale med HH2E om å etablere to 60 MW elektrolysøranlegg i Tyskland.
TYSK SAMARBEID: Nel-sjef Håkon Volldal annonserte den nye intensjonsavtalen fredag. | Foto: Nel
TYSK SAMARBEID: Nel-sjef Håkon Volldal annonserte den nye intensjonsavtalen fredag. | Foto: Nel

Det skal gjøres en kostnadsvurdering, en såkalt FEED-studie, for det nye prosjektet. Partene planlegger vil inngå en avtale om kjøp av elektrolyseutstyr innen første halvdel av 2023, skriver Nel i en børsmelding.

– Disse prosjektene er viktige for energitransformasjonen i Tyskland og i Europa. Vi er glade for å kunne støtte HH2E i deres arbeid for å skape et grønnere samfunn, sier Håkon Volldal, Nels administrerende direktør, i meldingen.

De to anleggene på 60 MW vil bli blant de største grønne hydrogen-produsentene i Europa som hittil er planlagt, skriver selskapet. Begge anleggene er i sin første fase, og kan bli utvidet. 

Hydrogenet er planlagt brukt til industriformål, transport og oppvarming. HH2E har som målsetning å bygge ut 4 GW med elektrolysekapasitet i Tyskland innen 2030.

Avtalen føyer seg inn i rekken av tysk-norske avtaler lansert i forbindelse med at Tysklands visestatsminister Robert Habeck besøker Norge. Fredag Habeck besøke Nels fabrikk på Herøya, hvor elektrolyseutstyr for prosjektet skal produseres. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) skal også delta.

Annonseringen kommer for øvrig på dagen ett år etter at Håkon Volldal ble annonsert som Nel-sjef.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også