Hydro, Eviny og Zephyr vil bruke 3-4 milliarder på vindpark med 50 vindturbiner

– Dette partnerskapet handler om industri og arbeidsplasser. Lokal tilslutning er en forutsetning for at prosjektet skal realiseres. 
Foto: Nils Ole Refvik, Eviny
Foto: Nils Ole Refvik, Eviny

Hydro, Eviny og Zephyr forteller i en pressemelding at de går sammen om å utrede et vindkraftprosjekt mellom Høyanger og Sunnfjord. Den planlagte investeringen er på 3-4 milliarder for en landbasert vindpark med en forventet årlig produksjon på ca. 1 TWh fra ca. 50 vindturbiner.

– Dette vindkraftprosjektet er unikt fordi kraften skal forsyne Hydro Høyanger og andre industriaktører i regionen. Hydro Høyanger trenger mer fornybar kraft fra 2030 for å trygge videre aluminiumproduksjon og de vel 180 arbeidsplassene i lokalsamfunnet, sier leder for primærproduksjon i Hydro, Ola Sæter.

Partnerskapet er tydelig på at prosjektet er helt avhengig av lokal støtte for å realiseres, og lover at vertskommunene vil får noe igjen for det dersom det blir realisert.

– Dette partnerskapet handler om industri og arbeidsplasser, noe vi som en lokal og heloffentlig eid aktør er særlig opptatt av. Det er viktig at vertskommunene skal ha noe igjen for en eventuell utbygging. Lokal tilslutning er en forutsetning for at prosjektet skal realiseres. Dette er helt avgjørende for oss og vi ønsker å tilpasse det endelige prosjektet til lokale behov, sier Olav Osvoll, konserndirektør Fornybar i Eviny. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også