Vil bygge Randselva kraftverk på tross av økt skatt

– Skatteregimet som sannsynligvis innføres i tiden som kommer, vil påvirke lønnsomheten på fremtidige investeringer og oppgraderinger, men etter å ha regnet på nytt, har vi fortsatt tro på prosjektet.
BYGGER KRAFTVERK: | Foto: Heidi Fauske, Ringekrikskraft
BYGGER KRAFTVERK: | Foto: Heidi Fauske, Ringekrikskraft

Alf Inge Berget er konsernsjef i Ringerikskraft, men representerer også utbyggeren Viul kraft der de eier 50 prosent mens Hadeland Kraftproduksjon eier den andre halvdelen. Nå planlegger de å bygge Randselva kraftverk inne i fjellet mellom Randsfjorden og Steinsfjorden.

– Vi har fått tildelt saksbehandler hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), og bare det er bra å få på plass så raskt. VI har vært i møter med NVE, og signalene derfra er at dette er det største av de prosjektene de nå har til behandling, sier Berget til Ringerikes Blad.

NVE har fått økte bevilgninger for å øke på saksbehandlingskapasiteten, men de har fortsatt behov for større kapasitet.

Prosjektet involverer et nytt vannkraftverk, men det kan også ses på som et oppgraderingsprosjekt. For det vil påvirke vannføringen som de gamle kraftverkene i Randselva, og noen av de vil bygges ned.

Det nye kraftverket bygges på tross av det nye skatteregimet, som blant annet inkluderer en økning i grunnrenteskatten.

– Skatteregimet som sannsynligvis innføres i tiden som kommer, vil påvirke lønnsomheten på fremtidige investeringer og oppgraderinger, men etter å ha regnet på nytt, har vi fortsatt tro på prosjektet. Innføringen av grunnrenteskatt slår ut i feil retning for oss, men kontantstrøm-prinsippet virker positivt for vår del. Vi har også tatt i betraktning at det har vært en solid prisveks, sier Berget til Ringerikes Blad..

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også