Digermulen vindkraftverk vil ha større areal og flere vindturbiner

Fred. Olsen Renewables ønsker å øke kapasiteten fra 100 til 400-450 MW på ny vindkraftpark som det først ble søkt konsesjon for tilbake i 2005.
Foto: Fred. Olsen Renewables
Foto: Fred. Olsen Renewables

Det ble søkt konsesjon om Digermulen vindkraftverk i Gamvik kommune i Finnmark tilbake i 2005, men kapasitetsmangel i det sentrale nettet gjorde at NVE ikke hadde mulighet til å behandle konsesjonen. Med en ny 420 kV kraftledning, er det igjen åpnet opp, og Gamvik kommune anmodet i juni NVE om å gjenoppta konsesjonsprosessen.

Nå skriver lokalavisen Finnmarken at Fred. Olsen Renewables øker kapasiteten de søker om. Den var opprinnelig på 100 MW, men i et skriv til Gamvik kommune skriver selskapet at de ser for seg å øke kapasiteten til mellom 400 og 450 MW. De ønsker samtidig å utvide arealet.

Den opprinnelige planen var å sette opp 20-40 vindturbiner. På det tidspunktet så man for seg vindturbiner med en effekt på ca. én MW. Nå tror Fred. Olsen Renewables at de kan sette opp vindparken med vindturbiner som yter 5-7 MW.

– Det er det realistisk å få på landvind nå i dag med dagens turbiner, sier Pål Gjesdal, prosjektutvikler i Fred. Olsen Renewables til iFinnmark.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også