Å Energi etablerer nytt selskap som skal utvikle solprosjekter

Det nyfusjonerte kraftkonsernet etablerer Solutvikling AS sammen med BTG Solenergi.
ETABLERER SOLSELSKAP: Solutvikling AS blir etablert som et partnerskap mellom Å Energi og BTG Solenergi. | Foto: Å Energi
ETABLERER SOLSELSKAP: Solutvikling AS blir etablert som et partnerskap mellom Å Energi og BTG Solenergi. | Foto: Å Energi

I forbindelse med fusjonen mellom Agder Energi og Glitre Energi til kraftkonsernet Å Energi, ble det lagt frem en plan om å etablere minst 500 MW bakkemontert solenergi innen 2026. Nå følger kraftkonsernet opp, og i en pressemelding forteller de at de etablerer Solutvikling AS sammen med BTG Solenergi.

– Vi trenger mer fornybar energi fremover og solenergi vil spille en viktig rolle i overgangen til et fornybart samfunn. Frem til nå har vi stort sett hatt solceller på tak og fasader i Norge, men potensialet er mye større. Gjennom samarbeidet med BTG Solenergi og etableringen av Solutvikling AS vil vi intensivere utviklingen av storskala solparker i Norge, sier Atle Knudsen, konserndirektør Ny Industri i Å Energi, i en pressemelding.

Solutvikling skal utvikle prosjekter, som når de er byggeklare skal eies, forvaltes og driftes av Å Energi.

– Denne etableringen mener vi er et naturlig og riktig neste steg i samarbeidet vårt med Å Energi om utvikling av bakkemonterte solanlegg. Å Energi er den beste samarbeidspartner vi kunne fått i så henseende og vi ser frem til det videre arbeidet der vi sammen skal jobbe for å nå våre svært ambisiøse målsettinger på dette området, sier Trygve Raen, daglig leder i BTG Solenergi.

Birkeland Solpark ligger an til å bli det første solenergiprosjekt som bygges under den nye satsingen. Anlegget planlegges med en installert effekt på inntil 10 megawatt peak (MWp), som tilsvarer årlig produsert energi på rundt 10 GWh.

Konsesjonssøknaden for Birkeland Solpark er sendt, og planlagt byggestart er i 3. kvartal 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også