Å Energi skal bygge 500 MW bakkemontert solenergi innen 2026

Fusjonen mellom Agder Energi og Glitre Energi er formelt gjennomført.
FORMELT FUSJONERT: Å Energi er registrert i Foretaksregisteret.
FORMELT FUSJONERT: Å Energi er registrert i Foretaksregisteret.

Å Energi er nå registrert i Foretaksregisteret, og dermed er fusjonen mellom Agder Energi og Glitre Energi formelt gjennomført.

– Jeg er glad for at vi nå har fått alle formelle godkjenninger på plass. Sammen skal vi nå skape et fremtidsrettet fornybarkonsern som får en stor rolle i den grønne omstillingen. Vår hovedoppgave fremover blir å bidra til at vi i økende grad frigjør oss fra fossil energi og at hele samfunnet kan drives av ren, fornybar energi, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi, i en pressemelding.

Samtidig lanserer det nyfusjonerte kraftkonsernet ambisjoner om å bygge mer enn 500 MW bakkemontert solenergi innen 2026.

- Skal vi nå klimamålene trenger vi ny fornybar kraft til elektrifisering. Vi har landets beste forhold for produksjon av solenergi, med flest soldager i året. Vi har store tilgjengelige arealer rundt våre kraftverk. Frem til nå har vi stort sett hatt solceller på tak og fasader i Norge, men potensialet er mye større. Med vår erfaring innen fornybar produksjon og nett, har vi gode forutsetninger til å ta en ledende rolle i utbyggingen av storskala solkraft, sier Syvertsen.

Å Energi forteller at de allerede har startet arbeidet med å identifisere og utvikle bakkemonterte solparker. Den første konsesjonssøknaden for Birkeland Solpark i Agder er sendt, og de forventer byggestart i tredje kvartal 2023. Den første solparken vil da få en installert effekt på inntil 10 MW.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også