Agder Energi og Glitre Energi blir Å Energi

– Vi har klart Å skape et navn som gir oss masse Energi, sier Steffen Syvertsen.
Foto: PR Agder Energi
Foto: PR Agder Energi

Agder Energi og Glitre Energi forteller i en pressemelding at det nye fusjonerte kraftkonsernet har fått navnet Å Energi.

– Vi har klart Å skape et navn som gir oss masse Energi, et unikt navn vi kan samle oss rundt i vår viktige rolle i den grønne omstillingen. Det er et enkelt, oppriktig og fremtidsrettet navn på et stort norskkraftkonsern, sier konsernsjef Steffen Syvertsen, i en pressemelding.

Å Energi vant frem etter at nesten 1100 navneforslag ble sendt inn. Selskapet opplyser at det nye navnet spiller både på opphavet fra vannkraften og selve bokstaven å som en del av det norske språket.

– Å er infinitivsmerket som settes foran all handling – det som er aller viktigst om vi skal nå målene om en verden som drives på ren energi. Alle kjenner uttrykket ”mange bekker små – gjør en stor Å”, skriver Å Energi på sin nye hjemmeside.

Navnet blir gjeldende fra tidspunktet der fusjonen gjennomføres, og det forventes å skje i løpet av desember.

Når det skjer vil det nyfusjonerte konsernet ha c.a 310.000 nettkunder, 210.000 strømkunder i privatmarkedet, og en samlet årlig vannkraftproduksjon på ca. 11,3 TWh.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også