Agder Energi setter ut hjertestartere på kraftstasjonene

– Vi har anlegg flere steder i Agder og i Vestfold og Telemark fylke, og de er i hovedsak utenfor tettbebygde strøk.
HJERTESTARTERE PÅ KRAFTSTASJONER: - Vi har anlegg flere steder i Agder og i Vestfold og Telemark fylke, og de er i hovedsak utenfor tettbebygde strøk. | Foto: Agder Energi
HJERTESTARTERE PÅ KRAFTSTASJONER: - Vi har anlegg flere steder i Agder og i Vestfold og Telemark fylke, og de er i hovedsak utenfor tettbebygde strøk. | Foto: Agder Energi

Agder Energi har kraftverk spredd utover regionen. I en pressemelding skriver selskapet at de har montert hjertestartere utenfor 17 kraftstasjoner og kontorbygg, slik at de er tilgjengelig for folk om går i områdene.

– Dette gjør vi fordi tilgangen til hjertestartere er et godt sikkerhetstiltak. Både unge og eldre kan rammes av hjertesvikt og da er rask behandling viktig. Vi har hatt hjertestartere inne i flere av våre kontorbygg og kraftstasjoner lenge, og vi har nå satt ut flere både for å øke sikkerheten for personell som jobber i våre anlegg, og samtidig gjøre hjertestarterne tilgjengelige for allmenheten, sier Arild Elvenes, HMS-sjef i Agder Energi Vannkraft, i en pressemelding.

Agder Energi Vannkraft har kjøpt inn 10 nye hjertestartere, og har flyttet sju hjertestartere, som tidligere var montert inne i kraftverkene, ut på utsiden slik at de ble mer tiljgengelige for allmennheten.

– Vi har anlegg flere steder i Agder og i Vestfold og Telemark fylke, og de er i hovedsak utenfor tettbebygde strøk. Vi har derfor valgt å fordele hjertestarterne på flere steder i området vårt, sier Elvenes.

Hjertestarterne er registrert i det offentlige hjertestarterregisteret , som driftes av helsemyndighetene. Registeret gjør hjertestarterne tilgjengelig for 113-sentralene og i Luftambulansens app «Hjelp 113».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også