Stortinget instruerer regjeringen: Vil ha mer støtte til privat strømsparing

Gir klar beskjed om å utvide støtteordningene fra Enova til strømsparingstiltak.
UTVIDE STRØMSTØTTEORDNINGENE: Torsdag vil Stortinget gi regjeringen klar beskjed om å utvide støtteordningene til Enova til strømsparingstiltak i norske hjem. | Foto: Geir Olsen / NTB
UTVIDE STRØMSTØTTEORDNINGENE: Torsdag vil Stortinget gi regjeringen klar beskjed om å utvide støtteordningene til Enova til strømsparingstiltak i norske hjem. | Foto: Geir Olsen / NTB
NTB

Torsdag vil Stortinget gi regjeringen klar beskjed om å utvide støtteordningene til Enova til strømsparingstiltak i norske hjem.

Vedtaket kommer fire måneder etter at en samlet opposisjon med Høyre, Frp, SV, Rødt, Venstre, MDG og KrF anmodet regjeringen om å utvide mandatet til Enova slik at husholdningene kan få støtte til å kutte strømforbruk.

Men siden har lite skjedd. Nå anklager opposisjonen regjeringen for å somle.

«Flertallet mener at regjeringen burde være kommet lenger med å implementere disse vedtakene,» heter det i innstillingen som altså vil bli vedtatt torsdag.

Der gir folkevalgte regjeringen en klar instruks om å levere. Stortinget gir også regjeringen en kort frist til å gjennomføre endringen.

«Tilleggsmandatet til Enova må være på plass innen mars 2023,» heter det i innstillingen. Det betyr at Enova må ha fått et nytt mandat innen onsdag neste uke.

Det skal blant annet omfatte støtte til varmepumper, etterisolering av deler av bygningskroppen, utskiftning av vinduer, batterier, bergvarme og lignende.

Regjeringen har tidligere varslet en handlingsplan for å stimulere huseiere til å spare strøm. Men den vil ikke være klar før i oktober når statsbudsjettet for 2024 legges fram.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også