Flertall for atomkraft i Norge i ny meningsmåling

Et knapt flertall i befolkningen er enig i at Norge bør bygge ut kjernekraft, viser en spørreundersøkelse fra Opinion.
Et flertall av nordmenn er for norsk kjernekraft. Her atomkraftverket Grohnde ved Emmerthal i nordvestlige Tyskland. | Foto: Halvard Alvik / NTB
Et flertall av nordmenn er for norsk kjernekraft. Her atomkraftverket Grohnde ved Emmerthal i nordvestlige Tyskland. | Foto: Halvard Alvik / NTB
NTB

– For et land som ikke har tradisjon for atomkraft er det overraskende at et flertall nå er blitt positive til utbygging av kjernekraft, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Ifølge undersøkelsen er 51 prosent er enig i at Norge bør bygge ut kjernekraft. 37 prosent er uenig, mens resten vet ikke.

Fremskrittspartiets velgere er aller mest positive til kjernekraft (73 prosent), tett fulgt av velgerne til Venstre (63 prosent), Høyre (58 prosent), Rødt (52 prosent) og Miljøpartiet De Grønne (49 prosent).

– Alt fra strømpris til klimakrise er argumenter som trekkes inn for kjernekraft, og dette treffer bredt uavhengig av politisk ståsted, sier Clausen.

Velgerne til Senterpartiet og SV er mest negative. Dette er de eneste partiene på Stortinget med overvekt av velgere som er mot norsk kjernekraft.

Undersøkelsen er gjennomført i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen på 1.003 personer i uke fire i januar 2023, skriver Opinion.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også