Scholz: Tyskland er blitt uavhengig av russisk gass

Tidligere leverte Russland over halvparten av gassen som Tyskland brukte. Nå klarer de seg uten takket være LNG og mer fornybar energi.
UAVHENGIG TYSKLAND: Statsminister Olaf Scholz mener Tyskland har klart å bli uavhengig av russisk gass på få måneder. | Foto: AP Photo/Markus Schreiber
UAVHENGIG TYSKLAND: Statsminister Olaf Scholz mener Tyskland har klart å bli uavhengig av russisk gass på få måneder. | Foto: AP Photo/Markus Schreiber

I løpet av noen måneder har Tyskland gjort seg fullstendig uavhengig av russisk gass, olje og kull, ifølge statsminister Olaf Scholz.

Han talte om Ukraina-krigen og dens økonomiske konsekvenser på Verdens økonomiske forum i Davos onsdag.

– Ukraina forsvarer seg med stor suksess og et imponerende mot, sa den tyske statsministeren.

– Vi vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det er nødvendig, forsikret han.

Tidligere leverte Russland over halvparten av naturgassen som Tyskland forbruker. Men nå er leveransene stanset, og Tyskland har i stedet åpnet sine to første terminaler for flytende naturgass (LNG).

Ifølge Scholz har Tyskland også økt tempoet i satsingen på klimavennlig fornybar energi som følge av Ukraina-krigen og ringvirkningene av den.

I forkant av talen ble det spekulert på om Scholz ville komme med noen nye signaler om mulige leveranser av tyskproduserte Leopard-stridsvogner til Ukraina.

Men han valgte onsdag å unngå temaet. Etter talen fikk han et direkte spørsmål om stridsvognene, og han gjentok da at store beslutninger om våpenleveranser vil bli tatt i samråd med USA og andre land.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også