Fornybar Norge vil ha slutt på dør- og gatesalg av strømavtaler

Gjelder kun de 24 selskapene som er med i Fornybar Norges sertifiseringsordning Trygg Strømhandel.
STANSER DØRSALG: Stans av dør- og gatesalg gjelder kun de 24 selskapene som er med i Fornybar Norges sertifiseringsordning Trygg Strømhandel. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STANSER DØRSALG: Stans av dør- og gatesalg gjelder kun de 24 selskapene som er med i Fornybar Norges sertifiseringsordning Trygg Strømhandel. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fornybar Norge vil ha slutt på dørsalg av strøm eller at du kan bli påprakket en strømavtale du ikke helt skjønner av gateselgere.

Stans av dør- og gatesalg gjelder kun de 24 selskapene som er med i Fornybar Norges sertifiseringsordning Trygg Strømhandel, skriver VG.

Foreløpig blir det ikke gjort noe med at du kan gå inn i en butikk og spasere ut igjen med en brødrister – og en ny strømleverandør. Noen kjeder gir deg nemlig rabatt hvis du bytter strømselskap, skriver avisen.

– Det er ikke der vi hatt klagene, men dette vil bli vurdert ved neste korsvei. Det er til vurdering, sier Åslaug Haga, daglig leder i Fornybar Norge, som blant annet organiserer strømselskapene.

Hun sier at flere av selskapene i sertifiseringsordningen vil stoppe dør- og gatesalg umiddelbart.

– Men noen har folk ansatt til å gjøre denne jobben, og det må man håndtere på ordentlig måte. I løpet av de nærmeste månedene vil dette bli gjennomført av alle, sier Haga.

Totalt er det rundt 95 selskaper som selger strøm og Haga ønsker også at det skal bli lettere for myndighetene å frata de useriøse aktørene konsesjonen for å selge strøm.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også